Bagmandspolitiet dropper sag mod to Danske Bank-folk

admin

|

04/07/2014

Dagens topnyheder

Bagmandspolitiet frafalder sigtelsen om kursmanipulation mod to topfolk i Danske Bank. Det oplyser Bagmandspolitiet til Ritzau.

- Vi har i dag besluttet at opgive sigtelsen mod de to topfolk i Danske Bank, siger Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat Bagmandspolitiet - Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), til Ritzau.

Der er stadig fire sigtede i sagen fra Danske Bank og fra Realkredit Danmark. De fire medarbejdere er mistænkt for at have begået kursmanipulationen, og blev derfor sigtet sammen med de to ledere tilbage i februar.

Sigtelserne medførte, at Danske Bank-koncernen suspenderede alle seks. Men fredag skriver borsen.dk, at de to topchefer er vendt tilbage på jobbet.

Sigtelsen mod de fire ansatte drejer sig om kursmanipulation under "særligt skærpende omstændigheder".

Det var Danske Bank selv, der underrettede Finanstilsynet om sagen. Af en fondsbørsmeddelelse fra februar fremgik det, at:

- Danske Bank har ved en intern undersøgelse konstateret, at der er sket overtrædelser af koncernens interne regler i forbindelse med obligationshandler mellem Realkredit Danmark og Danske Bank på erhvervsrealkredit-markedet i 2009, skrev banken.

Finanstilsynet sendte sagen videre til Bagmandspolitiet.

/ritzau/