Bagmandspolitiet dropper sag mod to Danske Bank-folk

Bagmandspolitiet frafalder sigtelsen om kursmanipulation mod to topfolk i Danske Bank. Det oplyser Bagmandspolitiet til Ritzau.

- Vi har i dag besluttet at opgive sigtelsen mod de to chefer i Danske Bank, siger Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat i Bagmandspolitiet - Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), til Ritzau.

- Og det har vi gjort, fordi vi ikke mener, der er tilstrækkeligt grundlag for at føre en straffesag mod dem, siger Henrik Helmer Steen.

Der er stadig fire sigtede i sagen fra Danske Bank og fra Realkredit Danmark, oplyser vicestatsadvokaten.

De fire medarbejdere er mistænkt for at have begået kursmanipulation og blev derfor sigtet sammen med de to ledere tilbage i februar.

Sigtelserne medførte, at Danske Bank-koncernen suspenderede alle seks. Men fredag skriver borsen.dk, at de to topchefer er vendt tilbage på jobbet.

- Det er en sag, der haster. I første omgang var det presserende at få taget stilling til de her to. Men selvfølgelig haster resten af sagen også, siger vicestatsadvokaten.

- Men vi er nok henne i september-oktober, før vi er færdig med at efterforske sagen, siger Henrik Helmer Steen.

Sigtelsen mod de fire ansatte drejer sig om kursmanipulation under "særligt skærpende omstændigheder".

Det var Danske Bank selv, der underrettede Finanstilsynet om sagen. Af en fondsbørsmeddelelse fra februar fremgik det, at:

- Danske Bank har ved en intern undersøgelse konstateret, at der er sket overtrædelser af koncernens interne regler i forbindelse med obligationshandler mellem Realkredit Danmark og Danske Bank på erhvervsrealkredit-markedet i 2009, skrev banken.

Finanstilsynet sendte sagen videre til Bagmandspolitiet.

Hvis der viser sig at være hold i mistanken om kursfusk, kan sagen udløse bøder til Danske Bank og Realkredit Danmark, mens de sigtede medarbejdere potentielt kan ende bag tremmer.

Danske Banks topchef, Thomas Borgen, har tidligere sagt til DR Nyheder, at bliver Danske Bank og Realkredit Danmark kendt skyldige i kursmanipulation, vil de kunder, der har mistet penge på affæren, få erstatning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip