Bagmandspolitiet overvejer at bringe forsinket anke i Højesteret

Bagmandspolitiet overvejer at indbringe landsrettens afvisning af en ankesag mod syv ledende bankansatte for Højesteret.

Det oplyser anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, efter at Vestre Landsret fredag afviste Bagmandspolitiets sag, fordi ankebrevene kom for sent af sted.

Konsekvensen er, at de syv ledende bankansatte slipper for en tur i landsretten i den højt profilerede såkaldte Ebh-sag om påstået kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri.

Foreløbig studerer anklagemyndigheden afgørelsen, hvor Vestre Landsret valgte at give sagens forsvarere ret i, at Bagmandspolitiet ikke havde overholdt de formelle tidsfrister.

- Vi vil nu nærmere studere landsrettens kendelse. Vi vil herefter overveje, om vi vil søge spørgsmålet indbragt for Højesteret, siger Mikkel Thastum i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at anklagemyndigheden har indført nye procedurer, så fejl i postgangen ikke en anden gang skulle få konsekvenser for ankesager. De nye arbejdsgange er fra i år.

- Allerede tidligere på året har vi indført nye procedurer, således at der ikke fremover vil kunne opstå en lignende situation, hvor det får betydning for ankesagen, at postvæsnet begår fejl ved afhentning af breve, siger Mikkel Thastum.

Om fadæsen siger en af forsvarerne, advokat Andro Vrlic:

- Det er under al kritik, at man ikke får sendt en ankemeddelelse af sted i tide. Frister skal overholdes. Og når det ikke sker, får det konsekvenser.

- Men jeg synes også, at det er ganske glimrende, at man stopper her. Forløbet har været en stor belastning for min klient, siger Andro Vrlic.

Han hentyder til, at klienten i to tidligere sager om kursmanipulation er blevet frifundet af Vestre Landsret. I den sag, som netop er faldet på grund af en teknisk fadæse, blev han frifundet af byretten i Hjørring.

Desuden besluttede Bagmandspolitiet i september i en fjerde sag - om påstået kursmanipulation for 300 millioner vedrørende den belgiske Dexia Bank og Ebh Bank - at opgive sigtelserne mod advokatens klient og flere andre.

Resultatet af flere års efterforskning blev aldrig bedømt af en domstol.

/ritzau/

 

Dagens Gossip