Bagmandspolitiet rejser sag om kursfusk i Parken

Bagmandspolitiet rejser straffesager mod tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard - også kendt som Don Ø - og tidligere administrerende direktør i Parken Jørgen Glistrup for kursmanipulation med aktier i Parken Sport & Entertainment.

Det oplyser Bagmandspolitiet.

Begge er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder, oplyser lederen af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, statsadvokat Jens Madsen.

- Der er tale om en principiel sag af stor vigtighed for den grundlæggende tillid til markedet for handel med værdipapirer og for afgrænsningen af de børsnoterede selskabers adgang til at handle i egne udstedte aktier, siger han i en pressemeddelelse.

Samlet kræver Bagmandspolitiet cirka 17,7 millioner kroner konfiskeret fra de to tidligere Parken-topfolk i forbindelse med deres udnyttelse af aktieoptioner i 2008.

Tiltalen kan ende med en straf på op til fire års fængsel.

Ifølge Jens Madsen betød Parkens massive opkøb og dominerende position på markedet, at aktierne "blev påvirket på ulovlig vis i en positiv retning".

- Og at dele af ledelsen i Parken var klar over, at det forholdt sig sådan, siger Jens Madsen.

Desuden mener Bagmandspolitiet, at der blev spekuleret i at byde på aktier til en høj pris i handelsdagens lukkeaktion.

- Ved denne form for kursmanipulation vildleder man markedet om aktiens kurs og dermed om aktiens reelle værdi, siger Jens Madsen.

Der er i alt rejst tiltale mod fire personer og de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

Ud over tiltalen mod de to tidligere Parken-topfolk er der således rejst tiltale mod yderligere to personer, hvor der i øjeblikket er nedlagt navneforbud.

Tiltalen vedrører Parkens tilbagekøb af egne udstedte aktier i perioden fra den 12. november 2007 til den 24. oktober 2008.

Den påståede kursmanipulationen skete ifølge Bagmandspolitiet ved, at Parken via FIH Erhvervsbank og Capinordic Bank købte cirka 95.000 styk egne aktier i markedet Nasdaq OMX til en værdi af cirka 113 millioner kroner.

Den tidligere Parken-direktør nægter sig skyldig i anklagerne.

- Jørgen Glistrup kan ikke erkende sig skyldig og afviser på ethvert punkt anklagemyndighedens opfattelse af sagen, oplyser Jørgen Glistrups advokat, Karoly Németh, i en pressemeddelelse.

- Denne afvisning har Jørgen Glistrup klart tilkendegivet i forbindelse med de afhøringer, der har været gennemført, skriver advokaten.

Også Flemming Østergaard nægter sig skyldig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip