Bagmandspolitiet rejser straffesag mod rigmandsbank

Bagmandspolitiet har fredag rejst tiltale for mandatsvig og skyldnersvig i den lille rigmandsbank Capinordic Bank. Banken gik konkurs 11. februar 2010.

Samtidig har Bagmandspolitiet (SØIK) afkrævet moderselskabet NewCap Holding A/S en bøde på fem millioner kroner for kursmanipulation.

Denne oplysning fremgår af en fondsbørsmeddelelse, og heri står også, at selskabet nægter sig skyldig.

Om den alvorligere sag om mandatsvig og skyldnersvig udtaler Bagmandspolitiets chef, at han er stærkt optaget af at få afdækket, om der er foregået kriminalitet i banker, der gik ned under finanskrisen.

- Det er af stor samfundsmæssig betydning at få afklaret, om der op til bankens konkurs er begået strafbare forhold, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, i en pressemeddelelse.

- Vi har på baggrund af en række anmeldelser fra Finanstilsynet og Kammeradvokaten grundigt efterforsket sagen, og vi har nu valgt at rejse tiltale om blandt andet mandatsvig og skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed i Capinordic Bank, siger statsadvokaten.

Umiddelbart ønsker anklagemyndigheden ikke over for Ritzau at oplyse, hvor mange personer tiltalen omfatter. Heller ikke de beløb, som anklagen drejer sig om, vil man endnu informere om.

I forvejen har Finansiel Stabilitet, det statslige afviklingsselskab for banker i nød, rejst krav om erstatning på 400 millioner kroner mod centrale personer i Capinordic Bank.

Kravet behandles i en civil retssag. Det rettes mod det tidligere bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad, den tidligere direktør Henrik Juul og den daværende bestyrelsesformand Claus Ørskov.

De tre beskyldes for uforsvarlig bankdrift, men de afviser, at der er grundlag for erstatning.

For få dage siden rejste Bagmandspolitiet sigtelse mod 11 personer fra Amagerbanken. Dette skridt er dog ikke ensbetydende med, at der vil blive gennemført en straffesag, har statsadvokaten understreget.

Meddelelsen om den nye straffesag kommer i øvrigt samme dag, som Retten i Aarhus har dømt en tidligere direktør fra Aarhus Lokalbank og to medarbejdere for kursmanipulation.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip