Bagmandspolitiet skal undersøge økonomisk kollaps

Skrevet af admin

09/11/2014

Mest læste i dag

Det bliver Bagmandspolitiet, der i givet fald skal undersøge, om der er begået kriminalitet i selskabet OW Bunker.

Det oplyser Nordjyllands Politi søndag til Ritzau.

Det konkursramte selskab oplyste sent fredag, at det var besluttet at foretage politianmeldelse af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore.

I weekenden havde politiet dog endnu ikke modtaget en anmeldelse.

Men hvis den dukker op, vil Nordjyllands Politi straks holde møde med Bagmandspolitiet, altså Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK.

Formålet er at overdrage og forankre sagen hos SØIK, oplyser politiinspektør Michael Kjeldgaard.

- Nordjyllands Politi vil i det omfang, SØIK måtte ønske det, understøtte deres efterforskning med de ressourcer og kompetencer, vi har til rådighed, skriver politiinspektøren til Ritzau.

Anmeldelsen drejer sig ifølge selskabets meddelelse fredag til børsen ikke om bedrageri eller mandatsvig.

Derimod kan der være tale om overtrædelse af straffelovens paragraf 299.

Den handler om at påføre andre et formuetab ved at tilsidesætte sine pligter i forbindelse med varetagelse af formuen. Straffen går fra bøde til fængsel i halvandet år.

Paragraffen indeholder også en anden bestemmelse, der drejer sig om modtagelse af bestikkelse i forbindelse med varetagelsen af andres formueanliggender. Her kan straffen stige op til fængsel i fire år.

Den advokat, der repræsenterer de to bortviste, har sagt, at der muligvis er foregået noget uhensigtsmæssigt, men det er ikke strafbart.

OW Bunker med hovedsæde i Nørresundby har angiveligt tabt 1,6 milliarder kroner. Godt halvdelen skyldes ifølge selskabet selv forhold i datterselskabet.

Vrede aktionærer i stort antal melder sig under fanerne hos Dansk Aktionærforening, som er ved at undersøge, om der er baggrund for et civilt sagsanlæg. Selskabet blev børsnoteret i marts.

I øvrigt har en tidligere medarbejder, Lars Henrik Hejlesen, i en opdatering på Facebook langet ud efter "en lille håndfuld personer", som har været drevet af grådighed og jagten på en endnu en kæmpebonus.

Søndag har det ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra bestyrelse eller direktion til beskyldningen.

/ritzau/