Bahrains oppositionsleder er dømt til fire år i fængsel

Bahrain har dømt landets oppositionsleder, Sheikh Ali Salman, til fire år i fængsel for at opildne befolkningen til civil ulydighed mod det siddende styre.

Det oplyser Salmans parti, al-Wefaq, på Twitter.

Gulf Daily News rapporterer, at den 49-årige leder samtidig blev frifundet for mere alvorlige anklager om at ville omstyrte det sunnitiske styre i landet.

Den offentlige anklager bekræfter en fireårig dom - uden at nævne navn og parti.

- Højesteret har i dag udstedt en fængselsdom på fire år mod generalsekretæren i en politisk forening, skriver den offentlige anklager på Twitter.

Anklageren har beskyldt oppositionslederen for at opildne til vold og angreb, der kostede 14 politifolk livet. Salman har nægtet dette.

På Twitter skriver al-Wefaq ifølge nyhedsbureauet Reuters, at regimet "har udstedt en dom på fire år til Bahrains oppositionsleder, Sheikh Ali Salman".

Wefaq har været det største parti i det lille arabiske land, men uden at sidde på magten. Oppositionspartiet trak sine 18 parlamentarikere ud af folkeforsamlingen i forbindelse med oprøret i 2011.

Det shiitiske flertal i befolkningen har krævet større magt i landet og omfattende politiske reformer.

Folkeprotester brød ud i 2011, som det var tilfældet flere steder i den arabiske verden.

Styret i Bahrain kvalte oprøret med barske metoder og hjælp fra nabolandet Saudi-Arabien.

Styret i Bahrain hævder at have gennemført omfattende reformer og øget kontrollen med de både nationalt og internationalt udskældte sikkerhedsstyrker.

Amnesty International har appelleret til styret i Manama om at løslade Salman, som organisationen kalder "samvittighedsfange."

/ritzau/

 

Dagens Gossip