Bak svinger pisk over lykkeriddere: Greipel skal vinde

Det er slut med bjerge og gruppetto-snak. Nu skal sprinterne køres frem i Tour de France, hvor det er næstsidste chance for en massespurt.

Men den bliver svær, lyder det fra Lars Bak (Lotto-Belisol), som skal arbejde for at bringe sit belgiske holds hurtige mand Andre Greipel frem til en afgørelse på målstregen.

- Vi håber, at Greipel sidder med op over den sidste knold, og at Marcel Kittel (Giant-Shimano) måske bliver sat, siger Bak.

- Vi vil i hvert fald køre for en samlet spurt, og vi vil maksimalt lade fem ryttere køre i udbrud.

Der er to udfordringer på fredagens etaper: Dels en skrap stigning til slut på etapen, som måske vil volde den tredobbelte etapevinder Marcel Kittel (Giant-Shimano) problemer, dels at mange hold uden sprintere vil forsøge at køre i udbrud, fordi de endnu ikke har vundet etaper i Touren.

Den danske hjælper har tidligere udtrykt irritation over, at man lod udbryderne opbygge for stort et forspring, så feltet skulle køre som død og helvede til slut for at hente dem igen.

Det kommer ikke til at ske på 19. etape, hvis Bak får sin vilje.

- Vi vil prøve med det samme at sætte os op og markere, at vi vil have en massespurt, og når så den gruppe er kommet af sted, så vil vi gå op at føre med det samme og holde dem i kort snor, siger Bak.

- Så håber vi, at Giant-Shimano, Katusha og Cannondale også hjælper. Men hvis det bliver en slåskamp i 50-60 kilometer, kan det da godt være, at udbruddet kører hjem.

Den største udfordring for Greipel kan vise sig at blive, hvis Cannondale sætter højt tempo over den sidste stejle knold for at køre slovakken Peter Sagan frem til sejr.

/ritzau/

 

Dagens Gossip