Baks boss til Kittel: Du må sende mere end én kineser

Skrevet af admin

08/07/2014

Mest læste i dag

Marcel Kittel og hans hold Giant-Shimano har været temmelig anonyme på de to sprinteretaper, som tyskeren har vundet hidtil i Tour de France.

Holdet har formået at spare på kræfterne til sidste øjeblik, og så kørt Kittel frem i et kraftfuldt og effektivt ryk.

Det er konkurrenterne fra Lotto-Belisol ikke tilfredse med.

Det belgiske mandskab har brugt mange kræfter på at hente udbrydere og kontrollere uden at opnå succes til deres sprinter Andre Greipel, og nu vil de have mere hjælp, lyder det fra manager Marc Sergeant.

- Giant skal tage mere ansvar, for det er klart for enhver, at Kittel er meget stærk. De sætter kun ham kineseren frem, og det er ikke nok, siger Sergeant.

Cheng Ji fra Giant-Shimano kører Tour de France for første gang, og det er første gang i løbets mere end 100 år lange historie, at en kineser er med.

Lotto-bossen måtte mandag endnu en gang høre for, at han havde sendt sine ryttere på hårdt arbejde uden at de var med, da afgørelsen faldt på den sidste kilometer.

Selv Greipel har sagt, at hans ryttere brugte for mange kræfter for tidligt.

- Vi har taget det lidt til os, men det var ikke let på grund af regnen (i London). Det er Touren, alle er nervøse, og regnen var et ekstra krydderi, siger Marc Sergeant.

Stemningen var trykket ved det belgiske mandskabs bus efter etapen i London. Blot nogle skridt væk hos Kittel og Giant-Shimano var der jubel.

- Vi lytter godt til hinanden, og kemien mellem os er simpelthen perfekt. Det har været en drømmeweekend for os og en drøm af en start på Tour de France for os. Jeg ser bare frem til de kommende tre uger. Det er helt utroligt, siger Kittels holdkammerat John Degenkolb.

Kittel kørte en dag i den gule førertrøje efter sin sejr på 1. etape, og han mistede den helt som ventet på den kuperede etape til Sheffield søndag.

/ritzau/