Baldersbæk Plantage i Vestjylland renoveres

Lystanlægget i Baldersbæk Plantage i Vestjylland bliver nu restaureret, så naturen og stedets særegne historie fremhæves. Restaureringen er tiltrængt, for anlægget, der blev anlagt i 1910, er forfaldent.

Lystanlægget er slidt, så nu er lokale ildsjæle fra ”Foreningen til bevarelse og formidling af natur- og kulturmiljøet i de danske skove” gået i aktion.

- Det er trist, at stierne i Baldersbæk Plantage gror til, og at anlægget er i forfald. Vi vil gerne gøre det fredede naturområde, stedets skulpturer og statuer til et større aktiv for egnen. Det er desuden vores håb, at restaureringen vil bidrage til større forståelse for egnens traditionelle styrker og værdier, siger formanden for projektet, Holger Grumme.

Bred støtte til restaureringen

Lokale folk fra Starup og Hovborg trak i arbejdstøjet og har gennem ”Foreningen til bevarelse og formidling af natur- og kulturmiljøet i de danske skove” opnået støtte fra mange sider. Heriblandt Realdania, 15. juni fonden, Naturstyrelsen, LAG-midler fra Vejen, Billund og Varde kommune som tilsammen har ydet et bidrag på tre millioner kroner.

Selve arbejdet påbegyndes på torsdag.

 

 

Dagens Gossip