Balkanlande lukker flygtninges og migranters hovedrute

Skrevet af admin

08/03/2016

Dagens topnyheder

Slovenien og Serbien indfører yderligere restriktioner på adgangen til de to lande, hvilket i praksis betyder, at den såkaldte balkanrute lukkes.

En talsmand for den slovenske regering siger om beslutningen, at flygtningenes hovedrute mod EU dermed "reelt er lukket".

Konkret vil de to lande fra midnat kun give adgang for migranter og flygtninge, der enten vil søge asyl i landene, eller som af humanitære årsager må krydse grænsen.

Serbien, som i et halvt år dagligt har modtaget store flokke af migranter og flygtninge, vil gøre det samme.

- Serbien indfører de samme tiltag, som flere EU-lande har gjort, siger en talsmand for indenrigsministeriet i Beograd.

Langt færre søger i øjeblikket asyl i Tyskland, som er det EU-land, der har modtaget flest flygtninge og migranter det seneste år.

I sidste måned registrerede tyske myndigheder 61.428 asylansøgere. Det er en tredjedel færre end i januar, viser tal fra det tyske indenrigsministerium tirsdag.

De fleste flygtninge og migranter kom fra Syrien. 24.612 syrere søgte asyl i Tyskland i februar. Dernæst var det irakere og afghanere med omkring 12.000 hver.

I slutningen af januar strammede Tyskland landets asylregler yderligere for at reducere antallet af asylansøgere.

Blandt andet besluttede regeringen i Berlin, at flygtninge, som er tildelt såkaldt begrænset beskyttelse, ikke kan få familiesammenføring i to år.

Sidste år ankom 1,1 millioner flygtninge og migranter til Tyskland.

Hensigten i EU-landene er at sende afviste flygtninge og migranter hurtigere hjem.

/ritzau/Reuters