Ballade i Bangkok: Demonstranter belejrer ministerier

Skrevet af admin

|

26/11/2013

Dagens topnyheder

Uroen fortsætter i Thailands hovedstad, Bangkok, hvor regeringsfjendtlige demonstranter tirsdag belejrer adskillige ministerier.

Det sker som led i omfattende protestaktioner, der har til formål at tvinge landets regering til at gå af.

Demonstranterne har omringet indenrigs-, landbrugs-, transport- samt sport- og turistministeriet, og de har beordret embedsmændene til at forlade området. Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Der sker dagen efter, at over 1000 demonstranter trængte ind på det område i Bangkok, hvor Thailands udenrigsministerium ligger.

Også finansministeriet blev besat i forbindelse med massedemonstrationer i den thailandske hovedstad. Strømforsyningen til ministeriets bygning blev afbrudt, da demonstranterne trængte ind på området.

Gade-demonstrationerne vurderes at være de største siden 2010, hvor flere end 90 mennesker mistede livet, da militæret slog ned på demonstranter.

100.000 var søndag på gaden i Bangkok for at demonstrere mod regeringen i forbindelse med de stærke spændinger mellem hovedstadens middelklasse og tilhængere af den fordrevne, tidligere premierminister Thaksin Shinawatra.

Protesterne er taget til, efter at regeringen har forsøgt at få vedtaget en amnesti, der vil gøre det muligt for Thaksin Shinawatra - der in absentia er dømt for korruption - at vende hjem.

/ritzau/AFP