Ban Ki-moon fordømmer angreb på Gaza

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer Israels angreb i Gaza efter en blodig søndag og kræver, at Israel gør mere for at undgå civile tab, skriver AFP.

Alene søndag blev over 100 palæstinensere dræbt under det israelske militærs angreb på Gazastriben.

- Mens jeg var på vej til Doha, var dusinvis flere civile, herunder børn, blevet dræbt i israelske militærangreb i Shejaia. Jeg fordømmer denne grusomme handling, siger Ban Ki-moon, der er taget til Mellemøsten i et forsøg på at presse på for en våbenhvile i Gaza.

Ved daggry søndag blev mindst 62 personer dræbt og mindst 250 såret under et israelsk angreb på Shejaia i nærheden af Gaza City.

- Israel bør udvise størst mulig tilbageholdenhed og gøre langt mere for at beskytte civile. Alt for mange uskyldige mennesker dør. og lever i konstant frygt, siger Ban Ki-moon.

FN Sikkerhedsråd er hasteindkaldt natten til mandag dansk tid for at drøfte situationen i Gaza.

I løbet af den næsten to uger lange konflikt er mindst 438 palæstinensere blevet dræbt. Mere end en tredjedel af ofrene er børn og kvinder ifølge læger på Gazastriben.

Under søndagens angreb mod mål på Gazastriben blev 13 israelske soldater dræbt.

- Gaza er et åbent sår. Vi må stoppe blødningen nu, siger Ban Ki-moon.

Han tilføjer, at ud over en våbenhvile, skal de "grundlæggende årsager til konflikten" løses.

FN's generalsekretær fortsætter efter sit ophold i Doha i Qatar videre til Kuwait City, Kairo, Jerusalem, Ramallah på Vestbredden samt Amman i Jordan.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip