Ban Ki-Moon tager til Mellemøsten lørdag

FN's generalsekretær Ban Ki-moon tager lørdag til Mellemøsten i et forsøg på at få israelerne og palæstinenserne til at stoppe de gensidige angreb.

Det oplyste en embedsmand i forbindelse med et hasteindkaldt møde i Sikkerhedsrådet fredag.

Vicegeneralsekretær Jeffrey Feltman sagde i den forbindelse, at en tostatsløsning er den eneste måde at bryde den "tilsyneladende endeløse række af voldelige sammenstød mellem israelere og palæstinensere".

- Generalsekretæren er klar til at gøre sit. Ban Ki-moon vil tage til regionen i morgen (lørdag, red.) for at vise solidaritet med israelerne og palæstinenserne, sagde Feltman.

Førsteprioriteten vil være at få stoppet kampene i Gaza-striben, og herefter er der en række forhold, der skal bringes i orden, hvis fredsprocessen skal tilbage på sporet.

Vicegeneralsekretæren nævnte i den forbindelse et stop for våbensmugling, genåbningen af grænserne og palæstinensisk selvstyre.

- Hvis ikke vi kommer ind til kernen af den igangværende optrapning, vil den forfærdelige vold blive gentaget igen og igen, sagde Jeffrey Feltman.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip