Bande skal 65 år i fængsel for at smugle hash til Danmark

Skrevet af admin

16/02/2016

Mest læste i dag

Regnskabet er gjort op i den såkaldte "Operation Bamse", hvor i alt 19 personer er blevet dømt. De sidste fire har fået deres dom ved Retten i Glostrup.

De dømte har medvirket til smugling af hash fra Spanien til Danmark. Sammenlagt skal de i fængsel i 65 år og otte måneder, mens en af de 19 personer er dømt til psykiatrisk behandling.

Senioranklager ved Københavns Politi Ulrich Thomsen roser politiet og de spanske myndigheder for forløbet og samarbejdet, der nu har ført til dom over 19 kriminelle.

- Dels har vi haft noget rigtigt godt arbejde fra Københavns Politis side, som har optrevlet hele denne organisation, dels har vi gjort brug af de spanske myndigheder, så vi har fået beslaglæggelser, anholdelser og udleveringer, siger han til Ritzau.

Bagmanden i hashbanden tilstod i januar, at han havde indsmuglet 2,6 ton hash. Den 44-årige Tejs Søgart Halberg fik otte års fængsel og konfiskeret 12 millioner kroner.

De sidste fire personer i sagen nægtede sig skyldige, men i løbet af retssagen kom to af dem på andre tanker og tilstod.

Den 33-årige Kenneth Severin Pedersen er fundet skyldig i smugling af 1550 kilo hash, og han er idømt fem år og seks måneders fængsel.

Hans medhjælper, den 33-årige Mads Lund, har fået fire års fængsel for at være indblandet i smugling af 1,2 ton hash.

31-årige Kenni Jensen skal tre år og seks måneder i fængsel for at have medvirket til at smugle 695 kilo hash.

Den fjerde, en 48-årig mand, er idømt en behandlingsdom for medvirken til smugling af 182 kilo hash. Han har anket til landsretten.

Af de 19 personer endte 15 med at erkende sig skyldige.

Der er dog stadig et par sigtelser i sagen. De er rettet mod et vekselbureau, som de dømte kriminelle fortæller, at de har benyttet til at veksle millioner af kroner.

- Det tyder på, at der er sket en del kriminalitet i den vekselforretning, så det kigger vi selvfølgelig på, siger senioranklager Ulrich Thomsen.

/ritzau/