Bandekrig: Teenagere dømt skyldige i drabsforsøg

Et enigt nævningeting har mandag formiddag kendt seks unge mænd skyldige i drabsforsøg i en banderelateret konflikt mellem de to grupperinger VHK (Værebros Hårde Kerne) og LTF (Loyal to Familia).

Tre af de tiltalte var blot 15 og 16 år, da de i marts skød for at dræbe. Fem af de seks er stadig teenagere.

Retten i Glostrup finder det bevist, at de fem teenagere, der alle er medlemmer af VHK, 3. marts omkring klokken 3.45 kørte til Skovlunde og affyrede mindst syv skud gennem vinduet til en lejlighed i Blokhaven, hvorfra de troede, at LTF solgte hash.

Men kumpanerne tog fejl af adressen og skød mod det forkerte vindue og ind i et soveværelse, hvor en mand lå og sov med sin datter lige under vinduet.

Skudepisoden blev optaget af overvågningskameraer, da politiet på daværende tidspunkt havde en efterforskning rettet mod den lejlighed, hvorfra der blev solgt hash.

Den sjette tiltalte, en 27-årig mand, er kendt skyldig i at beordre skyderiet.

Retten har besluttet, at den særlige bandeparagraf kan bringes i spil, når der skal strafudmåles. Det betyder, at de tiltalte risikerer voldsomt skærpede straffe, fordi drabsforsøget skete som led i bandekonflikten.

Den 27-årige mand, der går for at være en ledende figur i VHK, blev sammen med en 17-årig desuden fundet skyldig i at have besiddet en skarpladt revolver, som blev gemt i et elskab i Høje Gladsaxe bebyggelsen.

Han blev også fundet skyldig i besiddelse af yderligere en revolver med ammunition i et klubhus i Bagsværd.

En af de unge mænd var i øvrigt tiltalt for et skyderi ved Dildhaven i Herlev 4. marts, hans 18-års fødselsdag. Det blev han dog frifundet for.

/ritzau/

 

Dagens Gossip