Bandeleder anholdt i sag om savnede studerende i Mexico

Lederen af den kriminelle bande, der er mistænkt for at være involveret i bortførelsen af 43 savnede lærerstuderende i Mexico, er fredag blevet anholdt.

Statsadvokat Jesús Murillo Karam håber, at tilbageholdelsen af Sidronio Casarrubias kommer til at gøre det lettere at finde de studerende, der har været savnet i tre uger.

Sidronio Casarrubias er leder af banden Guerreros Unidos og er mistænkt for at have samarbejdet med korrupt politi i Iguala i delstaten Guerrero om at kidnappe de 43 kommende lærere, der nu frygtes dræbt.

Anholdelsen sker tre dage, efter at Benjamín Mondragón, en anden leder af banden, begik selvmord. Det skete, da politiet omringede ham i delstaten Morelos.

Tusinder af studerende gik fredag gennem havnebyen Acapulco for at kræve svar på, hvor de 43 studerende er blevet af.

- De var i live, da de tog dem. Vi vil have dem tilbage i live, lød det fra folkemængden, hvor også lærere og bønder var mødt op for at kræve, at guvernøren Angel Aguirre går af.

Flere end 1200 politifolk leder efter de studerende i området ved Iguala. De blev senest set 26. september, da lokalt politi angiveligt tog dem til fange og videregav dem til Guerreros Unidos.

Det skete i forbindelse med en demonstration om uddannelsesreformer, hvor politifolkene begyndte at skyde mod busser, som de unge befandt sig i. Seks personer blev dræbt, 25 såret og 43 forsvandt.

Myndighederne har sidenhen fundet massegrave i området, men dna-prøver har vist, at ingen af de savnede studerende var blandt ligene.

En række politifolk og 17 medlemmer af Guerreros Unidos er indtil videre anholdt i sagen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip