Bandeleder-søn er sigtet for 40 kriminelle forhold

På lidt over tre måneder har en 15-årig søn til en udvist hærdet bandeleder samlet omkring 40 sager hos politiet. Flere handler om vold, trusler og knivstik i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

De groveste sigtelser tæller ifølge avisen overfald med slag og spark, at have snittet en person i nakken med en hobbykniv og at have slået en person ned med en skovl. De skulle være sket i tiden efter, at den 15-årige havde fødselsdag sidst i maj.

Overfaldet med skovlen skete ifølge politiet på et stisystem i Birkeparken i Odense. Episoden fik den 15-årige varetægtsfængslet på en lukket institution. Han blev også fængslet for trusler mod en lærer på Abildgårdskolen.

De resterende sager mod den 15-årige tæller en del færdselssager, blandt andet sigtelser for knallertkørsel uden kørekort og styrthjelm samt at slække håndbremsen på en bil i frigear, så den påkørte en anden bil.

Familien har været i myndighedernes søgelys i mange år. Det har tidligere været fremme, at kommunen årligt bruger 4,5 millioner kroner på sociale tiltag over for familien.

Sagen mod den 15-åriges far har været i både by- og landsret, hvor straffen lød på seks år fængsel for omfattende salg af hash, afpresning og trusler.

Han slap dog begge gange for udvisning på grund af hensynet til konen og deres børn, som alle har dansk pas. Men det ændrede Højesteret til udvisning for bestandigt.

En af dommerne i Højesteret mente dog, at udvisningen var i modstrid med menneskerettighederne, og nu ser det ud til, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg vil se på sagen.

Den dømte bandeleder afsoner i øjeblikket resten af sin fængselsstraf, hvorefter han skal udvises til enten Syrien eller Libanon, hvis udlændingemyndighederne kan få et af landene til at modtage ham, og ikke Menneskerettighedsdomstolen omgør den danske dom.

Det er uvist, hvordan den 15-årige dreng stiller sig i forhold til politiets anklager mod ham.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kalder det "langt ude", at den 15-årige allerede har så mange sager. Han foreslår at sænke den kriminelle lavalder og indføre ungdomsstole.

- Det kunne være, at sønnen skulle gøre sin far følgeskab, når han bliver udvist, hvis intet andet hjælper, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip