Bandemedlemmer er dømt for overfald på betjente

Et groft overfald på betjente i en patruljevogn i København har tirsdag udløst straffe til fem mænd med forbindelse til banden Loyal to Familia.

Patruljevognen blev i marts på Stengade ved Folkets Park bombarderet med flere tunge sten. Nogle af dem vejede flere kilo.

Volden skete tilsyneladende, fordi betjente tidligere på natten havde beordret de unge til at forlade spillestedet Rust.

Ingen betjente kom til skade ved angrebet. Sikkerhedsfilm på bilens forrude havde stor betydning, fortæller anklageren, Anders Trøck-Nielsen.

Under sagen i Københavns Byret har de fem nægtet sig skyldige i vold mod politiet, forsøg på vold af særlig farlig karakter og hærværk, oplyser han.

Men blandt andet på baggrund af videooptagelser har retten besluttet at dømme de fem.

Straffene går fra fængsel i et år til fængsel i seks måneder. Den mand, der har fået den sidstnævnte straf, er ikke tidligere dømt.

- Anklagemyndigheden er tilfreds med afgørelsen både i forhold til vurderingen af skyld og i forhold til strafudmålingen, siger Anders Trøck-Nielsen.

- Det er vigtigt at få markeret, at man ikke vil tolerere hævnakter af denne karakter, bemærker han.

Samtlige fem har været varetægtsfængslet i fire til fem måneder. De overvejer nu, om de vil anke dommen til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip