To bandemedlemmer er kendt skyldige i drabsforsøg

Østre Landsret har torsdag idømt to bandemedlemmer 10 års fængsel for blandt drabsforsøg og brandstiftelse.

Sidste år forsøgte Meric Atay og Fazil Elgin, der er i starten af 20'erne, at dræbe en 17-årig dreng.

Dommen er en stadfæstelse af Retten i Glostrups dom fra oktober sidste år. Den dom valgte mændene at anke, men Østre Landsret er altså enig med byretten og har idømt Meric Atay og Fazil Elgin et årti bag tremmer.

18. marts 2013 kom de to mænd kørende i en sort Citroën C3 ved Triumfvej i Bagsværd. Her passerede de den 17-årige dreng, som stod foran et pizzeria. Mændene rullede vinduet ved bagsædet ned og affyrede en række skud mod drengen.

Drengen slap uskadt fra drabsforsøget. I stedet ramte mændene en holdende bil med tre skud, mens et skud gik gennem ruden til pizzeriaet.

Meric Atay og Fazil Elgin flygtede fra stedet. Men senere blev deres bil fundet brændende i en cykeltunnel under Gladsaxe Møllevej.

Skyderiet var ifølge anklageskriftet led i konflikten mellem banderne Loyal To Familia (LTF) og Værebros Hårde Kerne (VHK).

Retten i Glostrups dom var præget af, at bandebestemmelsens paragraf 81 A, der giver hårdere straffe til banderelaterede forbrydelser, var trådt i kraft på daværende tidspunkt.

- Umiddelbart ser det ud til, at bandebestemmelsen har lagt tre år oven i deres straf, fortalte anklager Peter Godsk dengang til Ritzau.

En tredje person - en dengang 21-årig mand - var også tiltalt i sagen. Men han blev frikendte af Retten i Glostrup. Han fik dog en bøde på 3000 kroner for besiddelse af 10 gram hash.

Tidligere torsdag kendte landsretten de to bandemedlemmer skyldige, og torsdag eftermiddag kom landsretten så med sin dom.

/ritzau/