Bandidos-nabo: Bandepakke mangler kreativitet

Regeringens bandepakke, der skal bekæmpe rockere og bandemedlemmer, falder ikke helt i god jord hos Lars Georg Jensen, der er nabo til Bandidos' rockerborg på Tudskærvej i Vanløse.

Lars Georg Jensen, der er grundejerformand på Tudskærvej, mener, at regeringens nye bandepakke mangler kreativitet i forhold til at forhindre, at rockerborge bliver opført i familievenlige villakvarterer.

- De har lavet en bandepakke, hvor der er udvist stor kreativitet over for en lang række forslag. Vi er helt ude i en detaljeringsgrad, der handler om, at bandemedlemmer kan få fjernet deres tatoveringer på det offentliges regning, siger han.

Han savner dog noget konkret lovgivning, der retter sig mod de mange borgere, der har en rockerborg som nabo.

Et af punkterne i regeringens bandepakke lyder, at regeringen vil sende en vejledning til landets kommuner om, hvordan man kan benytte sig af planloven, hvis rockere vælger at have deres rockerborg i et boligkvarter.

- Det er absolut minimum af, hvad man kan forvente. Det kan være et udtryk for, at der er en række muligheder i planloven, som kan forhindre rockerborge i boligkvarterer, siger han.

Om naboer til rockerborge kan føle sig trygge med den nye bandepakke, beror på, hvad der bliver meldt ud om planloven, mener Lars Georg Jensen.

Han er tilfreds, hvis justitsministeren nu vil åbne op for den mulighed, at flere paragraffer i planloven kan bruges mod rockerborge.

Han henviser her til paragraf 12 og 35 i planloven, der handler om by- og landzone, der kan forhindre rockere i at lave en bolig om til et klubhus uden kommunens tilladelse.

- Der hersker en vis usikkerhed om, hvorvidt planloven kan bruges eller ej. Det er absolut velkommen, hvis justitsministeren melder ud, at planloven kan bruges.

/ritzau/

 

Dagens Gossip