Banedanmark: S-togene kører normalt igen tirsdag

S-togenes hårdt prøvede passagerer i Storkøbenhavn kan tirsdag regne med, at togene kører efter den almindelige køreplan.

Det oplyser direktør Søren Boysen fra Teknisk Drift i Banedanmark.

- Fra tirsdag kører vi efter den almindelige køreplan, så vi er tilbage til normal drift, siger Søren Boysen.

Så mærker passagererne ikke, om S-tog afvikles på Banedanmarks hoved- eller backup system. Siden fredag har Banedanmark kørt S-tog på hovedsystemet uden problemer. De seneste to dage er backup systemet blevet opgraderet og tjekket, forklarer han.

- I weekenden har vi indkredset fejl, udskiftet hardware og stress-testet systemet. Måske har vi lokaliseret fejlen, siger Søren Boysen.

Passagererne vil måske mærke det, når Banedanmark afvikler trafikken på sit backup system, og der opstår uorden i trafikken, hvis en køreledning rives ned, påpeger han.

- Så er det lidt vanskeligt at give den aktuelle trafikinformation, og det vil tage lidt længere tid at genoprette trafikken, siger Søren Boysen.

Banedanmark indsætter tirsdag ekstra personale til at varetage trafikinformationen. Det skal begrænse gener for passagererne mest muligt, siger Søren Boysen.

- Vi ved, at vi trækker på passagerernes tålmodighed, og vi og vores tekniske underleverandør arbejder fortsat i døgndrift på at finde årsagen til, at et ellers velfungerende system har fejlet, siger direktør Søren Boysen fra Banedanmark.

Mandag kører S-togene efter en ændret plan som følge af sidste uges fejl på signalsystemet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip