Bank frygter ikke erstatningssag i OW Bunker-sag

Den nordiske investeringsbank Carnegie med hovedsæde i Stockholm frygter ikke en erstatningssag fra vrede aktionærer efter konkursen i den danske oliekoncern OW Bunker. Carnegie var en af de banker, der førte OW Bunker på fondsbørsen den 28. marts i år.

Det skriver Svenska Dagbladet.

- Det er dybt tragisk, det der er sket. Men vi har ingen grund til at spekulere i udviklingen af hændelsesforløbet. Vi har lige så lidt information som alle andre, siger pressechef i Carnegie Rickard Buch til Svenska Dagbladet.

På spørgsmålet om, hvorvidt Carnegie frygter et erstatningskrav fra aktionærerne, svarer Rickard Buch:

- Nej, vi føler os trygge med de processer og de medarbejdere vi har i de børsintroduktioner vi har foretaget.

- Carnegie har flere børsintroduktioner end nogen anden på det nordiske marked, og vi ved, hvad vi har med at gøre. Men i den her dramatiske sag har vi fuld forståelse for den vrede, som aktionærerne føler, siger Rickard Buch.

Dansk Aktionærforening samler private aktionærer i et forsøg på at rejse et kollektivt erstatningsansvar, efter at de har tabt penge på OW Bunker-kollapset. Knap 6000 aktionærer har tilmeldt sig med et samlet tab på over 300 millioner koner.

Det er endnu ikke afklaret, hvem erstatningskravet skal rettes mod, men formanden for Dansk Aktionærforening, Jens Møller Nielsen, siger til Svenska Dagbladet, at det kan blive mod de banker, der står bag børsprospektet - herunder Carnegie.

Omkring 20.000 private aktionærer har tabt penge. Det samme har en række danske pensionskasser.

Finansinspektionen, der er Sveriges svar på det danske Finanstilsyn, følger sagen tæt og bekræfter overfor Svenska Dagbladet, at myndighederne har henvendt sig til Carnegie.

- Vi har haft kendskab til sagen i nogen tid og også været i kontakt med banken og stillet nogle spørgsmål om situationen. Præcis hvad disse spørgsmål er, kan vi ikke kommentere.

- Men grundlæggende ved alle finansielle tilsyn af banker skal de kunne regne på risikoen i virksomheden og afsætte penge til at håndtere den, siger Finansinspektionens pressechef Jonatan Holst til Svenska Dagbladet.

To tredjedele af Carnegie ejes af den svenske kapitalfond Altor, der også ejede OW Bunker. Efter børsnoteringen havde Altor fortsat omkring 35 af aktierne i OW Bunker.

Koncernen kollapsede med et tab på 1,6 milliarder kroner efter kun syv måneder på børsen.

Carnegie var en af de banker, hvor analytikerne længe anbefalede køb af OW Bunker aktier til kurs 220.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip