Bankchef jublede over gevinst som kan være kriminel

"Det er utroligt, at det kan lade sig gøre."

Sådan sagde direktør i EBH Bank Finn Strier Poulsen i marts 2008 til fondschefen i banken, da de talte om handel med Keops obligationer.

Handlen var kriminel, påstår Bagmandspolitiet i en stor straffesag ved Retten i Hjørring, fordi den angiveligt byggede på manipulation af kursen.

Under afhøringen af Finn Strier Poulsen onsdag vil specialanklager Jørn Thostrup vide, hvad det var, der var så utroligt i 2008.

- Man giver udtryk for en glæde over, at man kan tjene nogle penge. Det er rigtigt rart, forklarer direktøren.

Han afviser al snak om kursmanipulation og andre anklager. Han gjorde blot en god handel.

Først opkøbte EBH Bank obligationerne, som derefter blev solgt til direktørens hustru og datter samt en medtiltalt direktørs hustru.

Da kursen efter et par måneder var kommet i vejret, blev de afhændet til Morsø Sparekasse Fonden. Resultatet var en gevinst på cirka en million kroner.

Selv om chefen havde fået øje på det attraktive papir, blev det ikke anbefalet af fondsafdelingen til kunderne.

Udtalelsen om den utrolige handel har politiet fundet på såkaldte voicelogs fra banken. Alle samtaler ind og ud af fondsafdelingen blev optaget, og flere indgår nu som bevis i straffesagen.

På et tidspunkt kan man høre, at han bremser sin fondschef, da denne foreslår at sende en e-mail til direktøren i Morsø Sparekasse.

Onsdag fastslår han, at dette ikke skal tolkes som et forsøg på at skjule noget.

- I denne sektor er et ord et ord, siger han. Hvis hans kollega i sparekassen havde fået tilsendt en e-mail, ville det blive opfattet som mistillid, forklarer han.

I den optagne samtale forklarer Strier Poulsen sit forbud mod skriftlig kommunikation med, at det skyldes hensyn til Konkurrencestyrelsen.

- Tågesnak, tågesnak, siger han onsdag om denne forklaring.

- Det passer ikke?, spørger specialanklager Jørn Thostrup.

- Det kan du sige.

Under afhøringen virker direktøren livlig og snakkesalig. I en tidligere sag om kursmanipulation er han blevet frifundet af Vestre Landsret.

Det gælder også den medtiltalte fondschef Henrik Sylvester Larsen. Faktisk har Retten i Hjørring i to tidligere sager fundet ham skyldig i kursmanipulation. Og i begge tilfælde er dommene ændret af landsretten til frifindelse.

Den aktuelle straffesag retter sig imod i alt otte chefer og højtstående medarbejdere i EBH Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland. Sagen fortsætter i næste uge.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip