Banker erklærer krig mod Mobilepay med ny beløbsgrænse

Overførsler for op til 10.000 kroner om dagen i stedet for et loft på maksimalt 1500 kroner dagligt skal lokke kunder fra Mobilepay over til konkurrenten Swipp.

Bag Swipp står 81 banker, som vil have en bid af den forbrugskage, som Danske Bank sidder tungt på med sin app Mobilepay, skriver Jyllands-Posten.

Danskerne har i stor stil taget betalingsmetoden til sig, når venner overfører til hinanden. Men også detailhandlen melder sig på banen. Blandt andet er det i nogle pølsevogne ikke muligt at betale med dankort. I stedet kan kunder med få tryk betale via mobilen.

Med initiativet går de mere end 80 banker i kødet på Danske Bank.

Argumentet er, at det gør hverdagen nemmere for både privatpersoner og erhvervskunder at hæve betalingsgrænsen, siger Martin F. Andersen, der er Swipps direktør.

- Det gør det altså noget mere attraktivt at bruge mobilbetaling for eksempelvis cykelhandleren, at han rent faktisk kan sælge en hel cykel. Ligesom butikkerne nu kan sælge en telefon eller et fladskærmsfjernsyn og modtage betalingen fra kundens mobiltelefon. Dermed tager vi mobilbetaling til et nyt niveau, siger han til Jyllands-Posten.

Tiltaget fra konkurrenten får dog ikke Danske Bank til at ryste på hånden.

- Vi kan se, at vores brugere i gennemsnit overfører 225 kroner til hinanden i privat regi og køber for cirka halvdelen i butikker, når de bruger Mobilepay. Derfor har vi svært ved at se behovet for at hæve beløbsgrænsen lige nu, siger Mark Wraa-Hansen, chef for Danske Banks Mobilepay-division, til avisen.

1,6 millioner privatpersoner har hentet Mobilepay til telefonen, mens 4000 erhvervsdrivende har taget muligheden til sig.

Til sammenligning har 450.000 private og 1800 erhvervsdrivende taget Swipp til sig.

/ritzau/