Banker kan presses til billigere boliglån

Det sker sjældent, men de seneste år har en lang række banker af egen drift sat renten på kundernes lån ned. Endda flere gange.

Det skriver Politiken søndag. Det er de ombejlede andelshavere, der oplever at blive kontaktet af banken med den gode nyhed, og tendensen bekræftes af tal fra sammenligningsportalen Mybanker.

Typisk betaler man nu 1,6 procentpoint mindre i rente på et andelsboliglån, end man gjorde i begyndelsen af 2014. Det svarer til en besparelse på 25 procent – eller 8.000 kroner – årligt på et lån på en halv million kroner.

Alligevel advarer Mybanker mod, at man stiller sig tilfreds med den lavere rente, ens bank nu tilbyder én, skriver Politiken. For der vil ofte være endnu større besparelser at hente.

- Man skal ikke lade sig forblænde af, at man nu tre gange har fået brev fra banken om, at ens rente bliver sat ned – selv om det i sig selv er positivt. Der kan stadig være meget at spare i renteudgifter årligt, hvis man skifter til en anden bank, siger Peter Jensen, der er kommunikationschef i Mybanker, til Politiken.

Beregningen tager udgangspunkt i de 6500 kunder, der har sendt deres andelsboliglån i udbud blandt andre pengeinstitutter siden 2014.

/ritzau/

 

Dagens Gossip