Banker optrapper krig om mobilbetaling i butikker

Det bliver gratis for de små erhvervsdrivende at bruge betalingsløsningen Swipp, som Nordea sammen med 80 andre danske banker står bag.

Det fortæller Nordeas ansvarlige på området, privatkundechef Ken Adrian. Dermed adskiller Swipp sig fra Danske Banks mobilbetalingsløsning, app'en MobilePay, som er gratis for forbrugerne, men koster penge for de erhvervsdrivende, der ønsker at kunne modtage betalinger den vej.

- Det skal ses som en del af et samlet værditilbud, som vi giver til vores små og mindre erhvervskunder, siger Ken Adrian til Ritzau Finans.

Og tilbuddet gælder ikke kun Nordeas egne erhvervskunder. Alle erhvervsdrivende kan tilmelde sig som beløbsmodtagere hos Swipp, uden at det koster dem noget.

Swipp er beregnet til overførsel af beløb op til 3000 kroner og er baseret på bankkundernes mobilbank. I alt har en million kunder i de 81 banker adgang til Swipp, men funktionen skal først aktiveres. Det har cirka 355.000 af kunderne gjort.

Dermed er Swipp bagud på point i forhold til MobilePay, som 1,5 millioner danskere har downloadet. Men de 81 Swipp-banker blæste forleden til kamp og varslede en landsdækkende kampagne for at øge brugen af Swipp.

Nordeas lancering til erhvervskunderne kan give et yderligere skub i væksten for Swipp, mener Ken Adrian.

- Som en stor aktør i det her Swipp-fællesskab er det vigtigt, at vi også tilbyder denne her del. Vi har en ret stor kundebase, og det er en god, sikker, billig og nem løsning at bruge. Det vil vi tale med vores kunder om, forklarer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip