Bankerne sender checksamarbejde i graven

04/09/2015 14:27

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mobilepay, Swipp og Betalingsservice er en del af hverdagen for de fleste voksne. Derimod er det efterhånden sjældent, at man får en check i hånden, og bankerne tager nu konsekvensen af det faldende brug af det papirbaserede betalingsmiddel.

Ved udgangen af 2016 ophører bankernes checksamarbejde, oplyser brancheorganisationen Finansrådet. Det er simpelthen blevet for dyrt.

Antallet af udstedte check er siden midt 80'erne faldet fra over 200 millioner styk til 2,3 millioner i 2014 og cirka 1 million i første halvår af 2015.

- I kombination med relativt faste høje omkostninger ved håndtering af check har faldet givet en markant stigende stykpris for både kunder og banker, forklarer Finansrådet.

Hovedparten af de bankkunder, som i dag anvender check, er ifølge Finansrådet større erhvervskunder.

Finansrådet mener, at de kunder med fordel kunne bruge mere effektive elektroniske alternativer som konto-til-konto overførsler eller tilbagebetalinger via Betalingsservice.

Ophævelsen af samarbejdet betyder, at de enkelte banker ikke længere er forpligtet til at indløse check udstedt af andre banker.

De enkelte banker kan dog fortsætte med at udstede check til egne kunder eller indgå aftaler med andre banker om indløsning af check.

/ritzau/