Barcelona er rasende over flagforbud i Copa del Rey-finale

admin

425 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Når FC Barcelona og Sevilla søndag mødes i finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, har Barcelonas tilhængere fået forbud mod at medbringe det klassiske rødgule catalonske flag på Vicente Calderon-stadionet i Madrid.

Forbuddet, som bystyret i Madrid har udstedt, har fået FC Barcelona op i det røde felt.

- FC Barcelona udtrykker - i de stærkest mulige vendinger - sin totale og fuldstændige uenighed med udmeldingen.

- FC Barcelona betragter beslutningen som et angreb på ytringsfriheden og den fundamentale ret, som alle og enhver har, til at udtrykke deres idéer og holdninger frit uden at være underlagt censur, skriver den spanske mesterklub i en officiel meddelelse og henviser til FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne.

Farverne i flaget, som for mange cataloniere er et symbol på catalonsk uafhængighed fra Spanien og regeringen i Madrid, indgår også i Barcelonas klublogo.

I sidste års pokalfinale mellem FC Barcelona og baskerklubben Athletic Bilbao buede begge klubbers tilhængere af Spaniens konge og piftede under nationalsangen før kampen.

Forbuddet mod at medbringe estelada-flaget, som det hedder, på stadionet i Madrid vil blive håndhævet med kropsvisiteringer af fansene før kampen.

/ritzau/AFP