Barcelona får 1-1 efter stærk Milan-start

FC Barcelona styrer uden at imponere sikkert mod forårets 1/8-finaler i Champions League.

Tirsdag lykkedes det at få 1-1 med hjem fra Milano, hvor AC Milan gjorde sit for at lægge et par forhindringer ud for det spanske storhold, der holder suverænt fast i førstepladsen i gruppe H.

De italienske værter spillede fra start med stor aggressivitet, og det var svært for gæsterne at få bolden over midterlinjen.

Det spanske storhold blev presset i bund, og værterne blev belønnet for den stærke start efter små 10 minutter, da Robinho fik pillet bolden fra Gerard Pique og Javier Mascherano.

Robinho fik sendt bolden ud til en fremadstormende Kaka på venstrekanten og løb i position i feltet, hvor den lille brasilianer kunne gøre det til 1-0.

Barcelona spillede uden det normale genpres, og Gerard Martinos mandskab lå generelt langt tilbage på banen.

Alligevel lykkedes det at få udlignet, da en italiensk opspilsfejl blev straffet midtvejs i første halvleg. Andrés Iniesta erobrede bolden og fandt en helt fri Lionel Messi, der endnu ikke virkede helt oppe i omdrejninger efter en skadespause.

Messi trak direkte ind i en klump af Milan-spillere for at lægge bolden til sin venstrefod. Den lille angriber fik alligevel beskyttet bolden så godt, at han kunne sende bolden fladt i mål til 1-1.

Uden at nå de højeste spillemæssige tangenter, fik Barcelona tilspillet sig et stort overtag efter pausen. De helt farlige chancer udeblev, mens Milan-spillerne konstant lurede på hurtige omstillinger.

Sulley Muntari havde et par gode chancer for at sikre værterne sejren, men den ene gang ramte han slet ikke bolden, da han i helt fri position skulle afslutte.

Barcelona topper gruppe H med syv foran AC Milan med fem point. Celtic indtager andenpladsen med tre point, mens Ajax har et enkelt. Ajax kan om to uger få revanche, når skotterne skal på besøg i Amsterdam.

/ritzau/

 

Dagens Gossip