Barcelona-fans får alligevel lov at vifte med omstridt flag

admin

425 uger siden

|

21/05/2016

Dagens topnyheder

FC Barcelonas fans får nu alligevel lov til at vifte med det omstridte catalonske separatistflag, når klubben søndag møder Sevilla FC i finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

En spansk dommer underkendte fredag et kontroversielt forbud fra Madrids bystyre mod at tage det rødgule estelada-flag med til kampen.

Flaget er for mange cataloniere et symbol på catalonsk uafhængighed fra Spanien og er også blevet et symbol på de senere års forstærkede løsrivelsestrang i den velstående region mod nordøst.

Ifølge myndighederne i hovedstaden ville det være i strid med en lov fra 2007, der tillader et forbud mod flag og andre symboler, der "ansporer til vold" eller "viser foragt for deltagerne i en sportsbegivenhed".

Men ifølge dommen fredag er det "ikke i noget tilfælde blevet bevist", at flaget kan "anspore til vold, racisme, fremmedhad eller andre former for diskrimination, der er en hån mod menneskelige værdier".

FC Barcelona er glade for afgørelsen.

- Klubben fejrer, at dommerens beslutning tillader tilhængere at benytte lovlige symboler og flag, skriver mesterklubben i en pressemeddelelse.

Catalonske uafhængighedsbevægelser opfordrer nu Barcelonas fans til at "fylde" Vicente Calderon-stadionet i Madrid med estelada-flag på søndag.

Der er fem uger til parlamentsvalget i Spanien, og her er spørgsmålet om catalonsk selvstændighed et af de emner, der fylder i valgkampen.

/ritzau/AFP