Barcelona henter Arda Turan i Atletico

FC Barcelona offentliggjorde mandag aften efter et bestyrelsesmøde, at klubben henter den tyrkiske offensivspiller Arda Turan hos rivalerne fra Atlético Madrid.

- Barcelona og Atletico Marid er nået til enighed omkring Arda Turans transferskrifte, oplyste Barcelona på klubbens hjemmeside.

Barcelona befinder sig i øjeblikket i en fase med valgkamp om præsidentposten i klubben, og derfor besluttede den midlertidige ledelse at underskrive aftalen og offentliggøre den med det samme.

Arda Turan koster Barcelona 43 millioner euro (cirka 253 millioner kroner). Beløbet kan stige med yderligere cirka 50 millioner kroner afhængig af flere præstationsbetingede ting i kontrakten, der er på fem år.

Turan har været ombejlet af flere Premier League-klubber på det seneste, og købet er sket på bestilling af træner Luis Enrique.

Barcelona og Atlético Madrid har indgået en aftale om, at Turan kan købes tilbage af Atlético Madrid for 10 procent mindre end Barcelona giver nu, når der er valgt ny præsident i Barcelona den 18. juli.

Deadline for denne eventuelle handel er den 20. juli, oplyser flere medier.

Barcelona er i øjeblikket ramt af en transferkarantæne, som betyder, at Turan først vil kunne spille for Barcelona den 1. januar 2016.

Arda Turan har været en populær skikkelse i Atlético Madrid i sine fire år i klubben, hvor han kom til fra Galatasaray, og han spillede en hovedrolle, da Atlético Madrid vandt det spanske mesterskab i sæsonen 2013-14.

/ritzau/

 

Dagens Gossip