Barcelona henter smal sejr trods elendig første halvleg

FC Barcelona er tilbage på førstepladsen i den spanske Primera Division i fodbold.

Det er nok det mest positive, der er at sige om topholdets indsats i udekampen mod Malaga. Bortset fra det bestemt ikke uvæsentlige faktum, at Barcelona vandt kampen 2-1.

Lionel Messi blev matchvinder med et flot mål tidligt i anden halvleg, da de regerende mestre var ved at komme i gang efter en rystende usikker indsats i første halvleg.

De første 45 minutter var yderst underholdende, hvilket ikke mindst skyldtes Barcelonas vakkelvorne forsvar, og Malaga-spillernes evne til dygtigt at presse gæsterne til boldtab.

Barcelona fik en drømmestart, da Munir El Haddadi scorede til 1-0 efter lidt over et minuts spil.

Den 20-årige offensivspiller, der havde fået chancen i skadede Neymars fravær, stod klar tæt ved målstregen og ekspederede et oplæg fra Luis Suarez i mål.

Så lignede det en kamp på cruise control for FC Barcelona, men sådan blev det slet ikke.

Kampen var knapt et kvarter gammel, da Malagas Gonzalo Castro afsluttede, og via en lidt usikker parade fra Barcelona-målmand Claudio Bravo endte bolden på stolpen.

Senere udløste defensive bommerter fra blandt andre Claudio Bravo og midterforsvareren Thomas Vermaelen kæmpechancer til Malaga, der i første omgang ikke formåede at score.

Det måtte dog gå galt på et tidspunkt for Barcelona, og det skete også efter 32 minutter.

Midterforsvareren Javier Mascherano, der tidligere i denne uge blev idømt et års betinget fængsel i en skattesag, sendte bolden frem ad banen, hvor den endte hos en modspiller.

Få sekunder senere sendte Malagas Juanpi bolden i mål til en fortjent udligning.

Barcelona kæmpede for at få spillet til at hænge sammen mod det formstærke Malaga-hold, der kun havde tabt en af de seneste otte kampe i Primera Division.

To minutter før pausen kom man i tanke om, at Lionel Messi var på banen.

Den argentinske superstjerne misbrugte en stor chance, efter at Malaga-målmand Carlos Kameni havde pareret en afslutning fra Munir El Haddadi.

I anden halvleg præsenterede Barcelona sig på noget bedre vis, og tidligt i halvlegen gav det bonus.

Adriano sendte et godt indlæg afsted fra venstre side, og Lionel Messi kastede sig gennem luften og helflugtede bolden i mål til 2-1.

Der blev ikke scoret yderligere trods store chancer til begge hold, og Barcelona topper nu Primera Division med 48 point for 20 kampe.

Atlético Madrid har 47 point, mens Real Madrid er nummer tre med 43 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip