Barcelona holder legestue og smadrer Valencia

04/02/2016

Der skal ske en sensation af de helt store, hvis ikke Barcelona bliver det ene af de to hold i den spanske pokalfinale.

I den første af to semifinaler gjorde Barcelona-spillerne, hvad der passede dem og vandt 7-0 over Valencia. Sejren kunne let være blevet meget større.

Allerede fra første fløjt virkede Barcelona i et vældigt spillehumør, og Valencia-træner Gary Nevilles defensive udgangspunkt slog hurtigt fejl.

I løbet af 12 minutter havde Barcelona kombineret sig gennem forsvaret gentagne gange, og to af gangene var bolden endt i mål efter en afslutning fra Luis Suarez. Uruguayaneren var dog langt fra færdig. Han scorede yderligere to gange i opgøret.

Helt så skarp var Lionel Messi ikke. Verdens bedste fodboldspiller måtte nøjes med et hattrick.

Til gengæld gik brasilianeren Neymar målløs fra banen. Det gjorde han blandt andet, fordi han i første halvlegs overtid brændte et straffespark med en afslutning på stolpen. I forbindelse med straffesparket blev Valencias Shkodran Mustafi udvist.

Fra tribunen kunne han se sine holdkammerater være fuldstændig chanceløse i Barcelonas massakre. Holdet sprudlede som sjældent set i denne sæson, og var sigtekornet indstillet bare lidt bedre, kunne det være endt i en tocifret afklapsning.

Den nu så godt som ligegyldig returkamp spilles onsdag i næste uge.

I den anden semifinale mødes danskerklubberne Sevilla og Celta Vigo. Michael Krohn-Dehli og Daniel Wass' to klubber spiller første semifinale torsdag.