Barcelona jagter klubrekord mod vingeskudte Valencia

Statistikken taler for, at FC Barcelona onsdag aften sætter klubrekord, når den catalonske storklub skal forsvare en 7-0-føring fra den første af to pokalsemifinaler mod Valencia.

Luis Enriques tropper kan nå op på 29 kampe i træk på tværs af alle turneringer uden nederlag, hvis man kommer fra Valencia med blot et uafgjort resultat.

Med ligasejren i weekenden over Levante tangerede Lionel Messi og holdkammeraterne rekorden på 28 kampe, men den står nu for fald.

Og det virker ikke usandsynligt med tanke på, at Valencia slet ikke kan få tingene til at fungere under cheftræner Gary Neville.

I ti ligakampe under Neville har Valencia endnu ikke hentet en eneste sejr. Kun i netop pokalturneringen mod hold som Barakaldo, Granada og Las Palmas har Valencia formået at hente sejre.

Da de to klubber mødtes i sidste uge på Camp Nou, blev Valencia lammetævet med hele 7-0 af et sprudlende Barcelona-hold, og i den kamp var det svært at se, hvordan Valencia skal kunne stække Barcelona-offensiven.

Eftersom semifinalen er så godt som afgjort efter lussingen i første kamp, har Gary Neville sagt, at han vil spare spillere i kampen onsdag for at være klar til weekendens ligakamp, hvor holdet har hårdt brug for en sejr.

Barcelona vil formentlig også spare en del spillere onsdag aften, så det kan meget vel blive reserverne, der skal afgøre, om der bliver sat klubrekord.

/ritzau/

 

Dagens Gossip