Barcelona-nederlag skaber spænding i spansk liga

10/04/2016

Én uafgjort og to nederlag i træk til FC Barcelona har igen gjort den bedste spanske fodboldrække til en åben affære før de sidste seks runder.

Lørdag aften tabte Barcelona ude 0-1 til Real Sociedad, og dermed er Barcelonas forspring i Primera Division reduceret til tre point ned til Atlético Madrid på andenpladsen.

Atlético Madrid vandt tidligere lørdag 3-1 over Espanyol, mens Real Madrid besejrede Eibar 4-0. Det betyder, at Barcelona har 76 point, Atlético Madrid 73 point og Real Madrid 72 point i toppen af rækken.

Barcelona gik ind til kampen med en ambition om at rejse sig i ligaen efter uafgjort mod Villarreal og nederlaget til Real Madrid i "El Clásico", men holdet var uden karantæneramte Luis Suárez.

Barcelona har det traditionelt svært på Estadio Anoeta i San Sebastián, hvor det før opgøret ikke var blevet til Barcelona-sejr i de seneste fem indbyrdes møder i Baskerlandet.

Real Sociedad havde dog ikke vundet hjemme siden 3-0-sejren over Granada i februar, men slog for nylig Sevilla ude.

Hjemmeholdet kom også bedst fra start.

Efter blot fire minutters spil endte et indlæg fra højre side hos Mikel Oyarzabal, der med sin fjerde sæsonscoring fremragende headede Sociedad foran 1-0 uden chance for Barcelona-keeper Claudio Bravo.

Ellers var første halvleg en lidt trist omgang, hvor Barcelona som normalt var mest på bolden uden at spille hurtigt, og hjemmeholdet koncentrerede sig om det defensive løbearbejde.

Andrés Iniesta afløste Arda Turan efter pausen, hvor Sociedad var farlige allerede efter et minuts spil.

Kort før hjemmeholdets scoring havde reservespilleren Munir El Haddadi brændt en chance for Barcelona, og han misbrugte også en mulighed efter 54 minutter.

Kort efter forsøgte Iniesta sig fra distancen, og Neymar og Lionel Messi gjorde det samme i anden halvleg men Barcelona formåede ikke at score eller hente point i San Sebastian.

Barcelona møder i den kommende uge Atlético Madrid i det andet kvartfinaleopgør i Champions League. Barcelona vandt det første opgør hjemme med 2-1.