Barcelona og Real Madrid risikerer millard-skatteregning

De spanske fodboldgiganter Real Madrid og FC Barcelona risikerer at blive mødt med tilbagebetalingskrav i milliardklassen, hvis EU's konkurrencekommissariat finder dem skyldige i at have modtaget ulovlig statsstøtte.

Sagen strækker sig helt tilbage til 1990, hvor fra de spanske fodboldklubber skulle have undladt at have betalt skat, fordi klubberne har været undtaget fra bestemmelserne i den spansk sportslovgivning om, at elitefodboldklubber skal være aktieselskaber.

Det skriver Mandag Morgen.

Også Athletic Bilbao og Osasuna er indblandet i tvisten.

Richard Craven, der er ph.d. og ekspert i forhold vedrørende statsstøtte og offentlig økonomi i Europa, siger til Mandag Morgen, at det er sandsynligt, at klubberne bliver kendt skyldige for at have modtaget ulovlig støtte.

- EU's konkurrencelove har forrang for nationale love, og de foreskriver, at offentlige myndigheder skal sikre lige og fair konkurrence mellem virksomheder.

- De fire spanske klubber har siden 1990 betalt mindre i skat end deres spanske konkurrenter, fordi de har været undtaget fra loven om, at fodboldklubber skal være aktieselskaber.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at de ikke vil blive mødt med krav om tilbagebetaling af betydelige beløb, siger Richard Graven.

Det er konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der skal træffe afgørelse i sagen.

- Afgørelsen kommer sidst på sommeren eller først på efteråret, siger Vestager.

Sagen har befundet sig i EU-regi siden 2009. Den lange sagsbehandling har også medført kritik fra EU's ombudsmand, Emily O'Reilly.

/ritzau/

 

Dagens Gossip