Barcelona-træner forsvarer fravalg af Messi og Neymar

Temaet på den efterfølgende pressekonference gav nærmest sig selv.

Barcelona-træner Luis Enrique havde undladt at stille med verdensstjernerne Lionel Messi og Neymar fra start, og så forpassede Barcelona chancen for at overtage førstepladsen i den spanske liga efter 0-1-nederlaget til Real Sociedad.

Men Enrique stod ved sin disposition.

- Det nytter ikke noget at ærgre sig. Jeg tog beslutningen for at undgå risici for spillere, der har været på en lang rejse for få dage siden.

- Jeg mente, at det var det bedste, og vi får aldrig at vide, om en anden beslutning havde ændret på resultatet, siger Luis Enrique ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lionel Messi og Neymar, der først fredag kom tilbage fra juleferie, kom begge på banen i anden halvleg, men Real Sociedads tidlige mål kom til at stå for sig selv.

- Jeg husker kun målet, og at vi dominerede. Der var ikke mange chancer, men jeg mener, vi fortjente mere. Vi havde ikke heldet og skarpheden foran mål, tilføjer Enrique.

For vinderholdets træner, David Moyes, var resultatet derimod den største triumf siden tiltrædelsen i november.

- Det er den bedste aften, siden jeg kom til San Sebastian. Vi arbejdede hårdt, og spillerne viste stort mod og forsvarede fremragende.

- Holdet viste, at det er i stand til at spille op med de bedste i de store kampe. Nu skal vi bevise, at vi også kan vinde de andre kampe, siger Moyes.

Med sejren fik holdet lidt luft til nedrykningsstregen. I den anden ende ligger Barcelona på andenpladsen, et point efter Real Madrid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip