Barfoed efterlyser konkret politik hos Venstre og Løkke

De Konservatives formand, Lars Barfoed, mener, at vælgerne har fortjent at få at vide, hvilken konkret politik Venstre vil føre efter et kommende valg til Folketinget.

Barfoed mener ikke, at det er nok kun at snakke om "sigtelinjer og pejlemærker", når man skal præsentere danskerne for et reelt alternativ til den nuværende SR-regering. Det slog han fast i sin tale på Folkemødet på Bornholm søndag.

- Selvfølgelig er det fint med politiske sigtelinjer og pejlemærker. Men hvis man undervejs ikke ved, om man skal dreje roret til højre eller venstre, kommer man ikke frem til målet. Så sejler båden bare i den retning, vinden blæser.

- Hvis man så samtidig mener, at folketingsvalget er nært forestående, så mener jeg, at det kun lægger et endnu større pres på partierne for at fremlægge en konkret politik for, hvad der skal ske med Danmark.

- Nu kan vi ikke bare snakke luftige målsætninger. Nu må der konkret politik på bordet, der viser, hvad vælgerne kan forvente af en borgerlig ledet regering, siger han.

Han slår fast, at De Konservative både har foreslået en ændring af det nuværende dagpengesystem og en ændring af kontanthjælpen.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen adresserede allerede kritikken, som Barfoed har fremført før, tidligere på morgenen søndag i forbindelse med et pressemøde om et nyt V-krav til de kommende forhandlinger om en ny vækstpakke.

- Jeg har jo lige givet et konkret eksempel her på en helt konkret regelændring, vi gerne vil lave, og som jo egentlig følger op på noget, jeg har sagt mange gange før, men som nogle måske har ment, er mindre konkret.

- Nemlig, at vi skal passe på med, at vi i Danmark ikke byder os selv nogle vilkår, der er strammere end dem, vi konkurrer mod. Det er derfor, vi har foreslået, at vi arbejder med et "nabolandetjek".

- Så man skal tjekke, hvad man gør i landende omkring os, før vi indfører byrdefuld regulering i Danmark. Det her er jo et konkret eksempel på det, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip