Barfoed er bekymret: Stop politisk jagt og personsager

Aldrig før i de seneste 40 år har vælgerne haft så stor mistillid til danske politikere som nu. Derfor må medier og politikere sætte mere fokus på politik og indhold, men dansk politik har desværre udviklet sig til et spincirkus.

Det siger De Konservatives leder, Lars Barfoed, søndag i sin tale ved Folkemødet i Allinge på Bornholm.

Ved Folkemødets åbning torsdag advarede De Radikals leder, økonomiminister Margrethe Vestager, mod politikerlede efter et år præget af personsager. Den konservative formand er enig og opfordrer sine politiske kolleger og rivaler til at lægge stilen om for demokratiets skyld:

- Jeg håber, at når vi kommer tilbage efter sommerferien, så er det med en ny stil på Christiansborg, siger Lars Barfoed.

- Vi må alle påtage os et større ansvar for vores fælles demokrati, sætte taktik og personsager i baggrunden og sætte den politiske substans i fokus. Kun på den måde genvinder vi tilliden i samfundet, mener han.

Danmark står ifølge Barfoed i den værste tillidskrise siden jordskredsvalget i 1973. Da stormede Fremskridtspartiet, CD og Kristeligt Folkeparti i Folketinget på bekostning af især Socialdemokratiet og Venstre.

- Vi politikere bærer et stort ansvar. Vi må ganske enkelt stoppe den evindelige jagt på sager, der kan få modstanderne til at fremstå i et dårligt lys, siger Lars Barfoed.

De politiske reportere og pressen bærer også et stort medansvar ved at nedprioritere politisk indhold, mener han.

- Alt skal vendes og drejes. Men desværre også fordrejes. I dag kan man ifølge de politiske kommentatorer ikke bare have politiske holdninger.

- Ifølge dem er der altid dunkle motiver bag enhver politisk udmelding, siger Lars Barfoed.

Han understreger, at han ikke opfatter holdninger som spin.

- Det er ikke holdninger, som er opfundet for at lyde smart ved særlige lejligheder, når timingen er perfekt. Det er holdninger og meninger, som bygger på et konservativt værdisæt, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip