Barfoed: EU skal tage sig af Tyrkiet i Hedegaard-sag

Danmark skal tale med endnu større bogstaver over for Tyrkiet i Lars Hedegaard-sagen.

Det mener udenrigsordfører Lars Barfoed (K), der vil have sagen op på EU-plan.

- Udenrigsministeren må tage sagen op i EU-Kommissionen. EU taler trods alt med en større styrke, end Danmark gør alene. Hvis det samlede EU, som Tyrkiet gerne vil have en tættere relation til, taler, så virker det stærkere på Tyrkiet, siger han til Ritzau.

Søndag bekræftede de tyrkiske myndigheder over for en dansk delegation, der var sendt til Ankara, at de har løsladt den 27-årige mand, der er mistænkt for drabsforsøg på forfatter og islamkritiker Lars Hedegaard sidste år.

Barfoed mener, at EU som en stor spiller kan presse Tyrkiet for yderligere oplysninger.

De tyrkiske myndigheder har endnu ikke oplyst, hvornår og hvorfor den formodede gerningsmand er blevet løsladt.

Ligesom mange andre politikere mener Barfoed, at Tyrkiets mangelfulde svar er helt uacceptabelt.

- Det er fuldstændig uhørt, at Tyrkiet løslader en dansk statsborger, vi skulle have udleveret til Danmark. Det er yderligere helt uforståeligt, at Tyrkiet ikke med det samme erkender, at løsladelsen er en fejl.

- Det er i strid med alle regler og al praksis, der er mellem retsstater i denne verden, at Tyrkiet agerer, som det gør i sagen, siger han.

Der spekuleres i øjeblikket i, om løsladelsen af den formodede gerningsmand med libanesisk baggrund er en del af en fangeudveksling mellem Tyrkiet og jihadister fra Islamisk Stat.

Barfoed mener, at det komplicerer sagen yderligere, hvis der er tale om en reel fangeudveksling.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip