Barfoed holder fast i afvisning af skattestigning

Forhandlingerne mellem Konservative og regeringen om en kommende vækstpakke fortsætter med at være i hårdknude.

I interviews i både Politiken, Børsen og Go'morgen Danmark på TV2 onsdag morgen fastholder De Konservative, at en afskaffelse af den udskældte brændeafgift ikke skal finansieres via stigninger i bundskatten.

Det er Venstre og regeringen ellers enige om, og de øvrige partier i energiforliget fra 2012 har nikket ja til finansieringsmodellen for at få vækstpakken igennem.

- Vi kan egentlig tilslutte os det meste (i vækstaftalen, red.), men vi kan ikke tilslutte os den måde, man vil finansiere, at vi ikke skal have brændeafgiften, siger De Konservatives formand, Lars Barfoed, til Børsen.

Det er samme melding, han har givet de seneste mange dage.

Selvom der er lagt op til en samlet besparelse for langt de fleste danskere ved at lave aftalen med de andre partier, skal det i højere grad kunne betale sig at arbejde, mener De Konservative. Og det flugter ikke med en stigning i bundskatten.

Ifølge Ritzaus oplysninger er De Konservative blevet tilbudt at kunne stemme imod punktet om skattestigninger, hvis man er villig til at stemme aftalens øvrige elementer igennem.

Men partiet har hele tiden fastholdt, at man ikke vil medvirke til, at skatten stiger. Og derfor er hælene fortsat solidt plantet i jorden.

Barfoed har ifølge Politiken tilbudt, at man kan gennemføre de forslag, man er enige om allerede nu, og så kan de øvrige partier gennemføre skattestigningen i bunden efter et valg.

Samme løsningsmodel havde Konservative held med, da forliget om folkeskolen blev gennemført sidste år. Derfor bliver de obligatoriske lektiecafeer først gennemført efter et valg.

- Lad os nu gennemføre det, vi er enige om, og så gemmer vi det, vi er uenige om, til efter næste valg. Så er der en aftale, siger Barfoed til Politiken.

Men det er et forslag, som regeringen har vendt tommelfingeren nedad til, skriver avisen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) fastholdt efter seneste forhandlingsmøde med Konservative i fredags, at man kunne og ville gennemføre vækstpakken - inklusiv skattestigning - uden om De Konservative.

Det mener han, at man kan, fordi De Konservative selv har foreslået en fjernelse af brændeafgiften. Og nu er de øvrige partier så blevet enige om en finansiering. Men det har fået de De Konservative til at råbe op om forligsbrud.

De enkelte partier er ifølge Ritzaus oplysninger hen over weekenden blevet bedt om at give til kende, hvilke af de mere end 100 vækstforslag de kan støtte. Og der er dermed lagt op til et kludetæppe, når forslagene skal stemmes igennem.

Ifølge Ritzaus oplysninger kan der ventes nyt om aftalen i løbet af denne uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip