Barfoed i takketale: Det er lige før jeg fortryder

Der var glimt i øjet på Lars Barfoed, da han på de Konservatives landsråd i København takkede af som formand for partiet.

Han indtog talerstolen efter, at partiets næstformand ogvborgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, havde takket Lars Barfoed for at have "påtaget sig kaptajnrollen" for partiet.

- Du påtog dig kaptajnrollen, da der var brug for en sikker mand ved roret. Du lagde en klar kurs for den politiske linje. I din tid har vi bygget skroget til en ny supertanker, lød det fra Ziegler, der selv var en central figur i det formandsskifte, der førte Søren Pape Poulsen til tops.

Da Lars Barfoed efterfølgende indtog talerstolen for at holde sin takketale, var det med et skævt smil.

- Tak til Michael (Ziegler, red.) for de meget venlige ord. De alt for venlige ord. Det er lige før jeg fortryder, lød det fra Barfoed, der dog hurtigt tilføjede et "bare rolig, det gør jeg ikke".

Michael Ziegler roste Lars Barfoed for "at have placeret partiet helt rigtigt" i forbindelse med folkeskolereformen, hvor partiet har sat hælene i over for de lektiecaféer på skolens område, som eleverne skal deltage i.

Ziegler rundede også "dansk politiks mest omtalte og berømte håndtryk" mellem Lars Barfoed og de Radikales daværende leder Margrethe Vestager under valgkampen i 2011, som Barfoed siden er blevet kritiseret for, og som er blevet betegnet som en taktisk brøler af Barfoed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip