Barfoed: Jeg blev ikke presset ud af Mikkelsen og Ziegler

Det var ikke et mistillidsvotum fra partiets forretningsudvalg, der fik Lars Barfoed til at trække sig som konservativ leder.

Det fastslår den afgående partiformand forud for et møde i partiets folketingsgruppe.

Ekstra Bladet skriver torsdag, at Barfoed før sommerferien blev indkaldt til et møde med gruppeformand Brian Mikkelsen og næstformand Michael Ziegler, hvor han fik besked på, at et flertal i partiets forretningsudvalg ønskede et formandsskifte.

Barfoed skulle med støtte fra tidligere udenrigsminister Per Stig Møller have kæmpet for sin formandspost, men til sidst have indset sit nederlag.

Men den udlægning afviser han selv fuldstændig.

- Jeg kan fuldstændig afkræfte Ekstra Bladets historie. Det er simpelthen ikke rigtigt, hvad Ekstra Bladet skriver, erklærer Barfoed på vej ind til gruppemødet.

Ekstra Bladets udlægning kommer fra kilder i partiet, men den afgående formand kan ikke genkende den.

- Jeg har haft møder med mange i den her proces, blandt andet med Brian Mikkelsen og Michael Ziegler, men jeg kan fuldstændig afkræfte Ekstra Bladets historie, insisterer Barfoed.

Han forklarer, at han efter Folkemødet på Bornholm i juni kontaktede Søren Pape Poulsen, der nu er kørt i stilling som ny formand.

- Det er et markant generationsskifte og et klart signal til vælgerne om, at vi nu har en ung formand frem til næste valg, siger Lars Barfoed.

Klokken 10 startede et møde i den konservative folketingsgruppe, der forventes at støtte Søren Pape Poulsen som ny formand.

Formelt skal den nye formand først vælges på partiets landsråd den 27. og 28. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip