Barfoed om Dong-aftale: Man kan regne med os

De Konservatives formand, Lars Barfoed, slår fast, at De Konservative endnu ikke har set noget, som kan sætte spørgsmålstegn ved partiets opbakning til Dong-aftalen.

Indtil videre har man tillid til, at finansminister Bjarne Corydon (S) har håndteret budprocessen, som man skal.

- Man kan regne med Det Konservative Folkeparti. Vi står ved de aftaler og de mandater, vi giver.

- Vi bruger dagen i dag til at sikre os, at de betingelser, vi har stillet for den her handel, og det mandat, vi har givet finansministeren, er opfyldt. Det, går jeg stadig ud fra, er tilfældet, og jeg har ikke grund til at tro andet.

- Der skal komme noget nyt frem, hvis vi skal sige, at de betingelser, vi har stillet, ikke længere er opfyldt, siger Barfoed.

Den konservative partiformand understreger samtidig, at han ikke har nogen respekt for det danske tilbud, som fire fagforeningsformænd kom frem med på vegne af pensionskasser i løbet af weekenden.

Forslaget skulle ellers give et dansk alternativ til tilbuddet fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der vil købe en ejerandel i Dong Energy på 19 procent for otte milliarder kroner.

- At der er nogle formænd og næstformænd fra pensionskasser, som pludselig nu skriver breve, uden det overhovedet har været oppe i bestyrelsen, er fuldstændig useriøst. Sådan kan man ikke agere forretningsmæssigt, siger Lars Barfoed.

Det er afgørende for De Konservative, at der ikke gås på kompromis med hovedkravet om, at den danske stat bevarer aktiemajoriteten og kontrol med den afgørende infrastruktur.

- Så vil vi selvfølgelig også sikre os i lyset af de ting, der har været fremme, at skattekonstruktionen er en legal og etisk ordentlig aftale. Men det går jeg også ud fra, at den er, siger Barfoed.

/ritzau/

 

Dagens Gossip