Barnestjerne: Svært at tro på monstre

Blod, brøl og brag. En ganske almindelig provinsby bliver lige pludselig overmandet af blodtørstige og menneskeædende monstre i den biografaktuelle ungdomsfilm "Dannys dommedag".

Men selvom der er gys, heftige slåskampe og monstre over alt på lærredet i biografen, var der ikke et eneste spor af skræk og uhygge til stede under optagelserne. De animerede monstre blev først redigeret ind senere.

Det var derfor ikke helt nemt for skuespilleren William Jøhnk, der spiller hovedrollen Danny, at være bange for de sultne uhyrer.

- Det var virkelig udfordrende at forestille sig monstrene. Vi blev nødt til at tage scenerne om rigtig mange gange, for vores reaktioner matchede ikke instruktøren Martin Barnewitz' forventninger, siger William Jøhnk, der kun havde set forstadiet til animationerne af de computerlavede uhyrer forinden.

Det unge talent drejede derfor lige hovedet over på en af filmens mere rutinerede skuespillere for at lure, hvilke tricks han brugte.

- Inden de intense scener lavede Peter Gantzler åndedrætsøvelser, hvor han trak vejret hurtigere og hurtigere. På den måde kunne han virke og se mere forpustet og nervøs ud, fortæller William Jøhnk.

Det unge stjernefrø har dog fundet ud af, at den type aktiv forberedelse ikke er den rigtige metode for ham.

- Jeg har erfaret, at jeg hellere vil stå for mig selv i tre minutter og skærme fuldstændig af og så lige pludselig åbne op og køre på, siger William Jøhnk.

Når den 17-årige skuespiller, der til daglig går i gymnasiet på Herluftsholm Kostskole, skulle sætte sig ind i absurde situationer, som at hans far lige var blevet spist af et monster, benyttede William Jøhnk også af andre kneb.

- Jeg har læst en bog, der hedder "Power of the actor", der beskæftiger sig med "method acting". Her forsøger man selv at opleve de ting, som ens karakter oplever for at kunne sætte sig bedre ind i dem, siger skuespilleren og uddyber:

- Da jeg i filmen mister min far til et monster eller tror, min lillebror er død, satte jeg derfor et af mine egne familiemedlemmer ind på pladsen for at opnå den rigtige følelse og det rigtige udtryk.

På samme måde tænkte den unge skuespiller tilbage på en ferie, hvor hans storebror og han selv var ved at blive overfaldet, når han skulle spille rigtig bange.

"Dannys dommedag" havde premiere i torsdags og har også Camilla Bendix og Lars Mikkelsen på rollelisten.

Newspaq

 

Dagens Gossip