Barrikaderet mand i Sorø er blevet anholdt

06/04/2016 22:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Svært bevæbnede betjente har hele onsdagen forsøgt at tale en tidligere psykiatrisk patient, som havde barrikaderet sig i sin lejlighed i Østergade i Sorø, til fornuft. Nu er manden anholdt, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

- Politiet er netop trængt ind i mandens lejlighed, hvor han blev overmandet og anholdt. Alle uskadt, skriver de.

Anholdelsen skete klokken 20.05, efter at politiet forgæves havde forsøgt at få manden til at overgive sig. Manden er uskadt, men vil blive tilset af en læge, der skal vurdere mandens tilstand, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Området ved Østergade blev onsdag formiddag spærret af hensyn til sikkerheden og politiets arbejde, og politiet opretholdte afspærringen efter anholdelsen, da de blandt andet skulle ransage lejligheden.

Men klokken 21.35 kunne politiet endelig ophæve afspærringerne, oplyser pressekoordinator i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Anne Dorte Hoppe Søe.

- Afspærringerne er nu ophævet, og beboerne kan vende tilbage til deres hjem.

Dog vil politiet ikke sige yderligere i sagen onsdag aften af efterforskningsmæssige årsager.

Onsdag formiddag fik politiet informationer om, at der skulle befinde sig en uligevægtig mand i lejligheden på Østergade.

Her fandt politiet ud af, at manden var bevæbnet med en pistol, oplyste vagtchef Henrik Carlsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tidligere onsdag.

- Vi frygter, at han er bevæbnet. Det er derfor, vi kører den her polititaktik med trukne automatvåben, sagde vagtchefen.

Han understregede, at personen ikke var mistænkt for noget kriminelt - andet end våbenbesiddelse.

- Der er ikke andet end hans psykiske habitus, der gør, at vi er kommet derud, sagde han.

Tidligere lød det i en pressemeddelelse fra politiet kort før klokken 14, at manden på et tidspunkt kortvarigt viste sig i døråbningen - tilsyneladende med en pistol i hånden.

- Politiet forsøger via sine forhandlere at få talt manden ud af lejligheden for at overgive sig. Politiet opfordrer folk til at holde sig væk fra Østergade, indtil aktionen er overstået.

Politiet ankom til lejligheden omkring klokken 9.30, så det skulle altså tage mere end ti timer for politiet at få løst situationen.

/ritzau/