Barsk nedrykning skal hjælpe ungt ishockeylandshold

De største danske ishockeytalenter skal tage ved lære af søndagens barske nedrykning fra A-gruppen på U18-niveau.

Danmark førte den afgørende VM-kamp om at blive i A-gruppen med 3-1 over Letland med syv minutter tilbage af tredje periode. Letland scorede så to gange - udligningen faldt 67 sekunder før tid - og siden tabte Danmark efter straffeslag og rykkede ned.

- Det var den mest grusomme og barske side af sporten, vi oplevede med den her nedrykning. Vi førte, til der manglede et minut, og så røg vi ud efter straffeslag.

- Nederlaget kan lære de unge spillere, at på internationalt niveau skal man slå til, når man har chancen. Det gjorde vi ikke, siger udviklingschef i Dansk Ishockey Union (DIU), Flemming Green.

Selv om spillerne skal tage ved lære af nedrykningen, hæmmer den også udviklingen for næste generation på U18-landsholdet.

- Man får den bedste uddannelse som spiller ved at spille mod de bedste, så nedrykningen er selvfølgelig ærgerlig og en streg i regningen. Landskampene giver spillerne et internationalt snit, som de også kan få gavn af senere i karrieren.

- Målet er derfor også 100 procent, at vi skal rykke op igen, siger Flemming Green.

Historisk har Danmark haft det svært på U18-niveau, hvor det kun er sket én gang, at danskerne er overlevet i A-gruppen.

Derfor er nedrykningen ifølge Flemming Green ikke ensbetydende med, at U20-landsholdet, der har fået international ros for præstationerne de seneste to VM-slutrunder i A-gruppen, får det svært, når de nuværende U18-spillerne i de kommende år skal spille på U20-landsholdet.

- Vi har kunnet overleve de sidste to år på U20-niveau, selv om holdet har bestået af spillere, der ikke var med på højeste niveau som U18-landsholdsspillere.

- På U20 har de fået to år mere i et seniormiljø, og det giver dem to års mere hårdhed, og hvad der ellers hører med i forhold til at være juniorspiller i et seniormiljø, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip