Basketball: Frankrig slog VM-værtslandet ud

Frankrig udklasserede de spanske hjemmebanefavoritter i sidste periode og nåede semifinalen ved VM i basketball med en 65-52-sejr sent onsdag aften.

Frankrig førte 35-28 ved pausen, men Spanien så ud til at have taget kontrollen, da holdet vendte det og kom foran med et enkelt point i tredje periode.

Publikum begyndte at glæde sig til en semifinale mod Serbien og muligvis en drømmefinale mod USA, da alt faldt i grus.

I fjerde og sidste periode blev de spanske VM-værter udspillet. Frankrig vandt perioden med hele 23-9 og dermed kampen.

På den måde blev der lavet helt om på styrkeforholdet ved VM i forhold til gruppespillet, hvor det var Spanien, som slog Frankrig så sikkert som 88-64.

- Det var en meget skidt kamp, vi var ikke med i kampen på noget tidspunkt, og derfor er vi ude, siger den spanske playmaker Sergio Rodriguez til den spanske radiokanal Cadena Ser radio.

- Vi er meget frustrerede, vi ville alle gerne nå frem til søndagens finale. I mine seks år på landsholdet er dette min største skuffelse, som jeg har været udsat for. Vi er nødt til at analysere, hvad vi gjorde galt og forsøge at kigge fremad, siger han.

Frankrig stiller op ved VM uden sin absolutte superstjerne Tony Parker fra NBA-klubben San Antonio Spurs.

I stedet indtog franske Boris Diaw en hovedrolle med 15 point, mens holdkammeraten Thomas Heurtel scorede 13.

For Spanien lavede superstjernen Pau Gasol 17 point, men til ingen nytte. Lillebror Marc Gasol var desuden en skygge af sig selv.

I semifinalen møder Frankrig nu Serbien, som knuste Brasilien med en 84-56-sejr i sin kvartfinale.

Semifinalen mellem Serbien og Frankrig spilles i Madrid fredag. Torsdag skal storfavoritterne fra USA møde Litauen i den anden semifinale i Barcelona.

/ritzau/

 

Dagens Gossip