Bavarian Nordic får vaccineordre for 100 millioner dollar

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic har fået en ordre hos det amerikanske sundhedsministerium på koppevaccinen Imvamune.

Aftalen har en værdi af 100 millioner dollar - eller omkring 650 millioner kroner - oplyser Bavarian Nordic i en meddelelse. Sidste år bestilte amerikanerne for 133 millioner dollar vaccine, og det danske selskab er glad for at fortsætte samarbejdet, lyder det.

- Den nye ordre på Imvamune vil sikre, at beredskabet i USA, og dermed også at beskyttelsen af befolkningen, ikke svinder, siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Amerikanerne køber ind til et beredskabslager af koppevaccine. Bavarian Nordic har gennem længere tid arbejdet på en ny frysetørret version af vaccinen, som er velegnet til det formål.

- Den frysetørrede udgave af Imvamune forventes at kunne nedbringe omkostningerne til et beredskabslager grundet en længere holdbarhed.

- Den vil erstatte den flydende-frosne udgave af Imvamune, der allerede lagerføres af amerikanerne, lyder det.

Koppevaccinen Imavune har få og milde bivirkninger og kan derfor anvendes til personer med svækket immunforsvar, og som ikke tåler gammeldags koppevacciner.

Det gælder 66 millioner amerikanere, oplyser Bavarian Nordic.

Den nye vaccineordre vil blive produceret og indtægtsført i 2017.

Bavarian Nordic arbejder også på at udvikle en vaccine mod ebola, ligesom selskabet har fokus på koppe- og kræftvacciner. Desuden forsøger selskabet at rejse penge til at udvikle selskabets vaccineteknologi til også at omfatte zikavirus.

/ritzau/